2018 was een prachtig jaar voor de Zuiderwaterlinie

| Over de linie

2018 was een schitterend jaar voor de Zuiderwaterlinie. In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, organiseerden we enkele grote publieksevenementen. Het was telkens erg gezellig, dankzij alle aanwezigen. Ook voor 2019 worden op dit moment bekeken of er opnieuw een groots evenement aankomt.

Bekijk hieronder enkele sfeerimpressies.

De Sprong en het Zuiderwaterliniefestival

Op 23 en 24 juni 2018 vormde de Zuiderwaterlinie het decor voor een groots avontuur: De Sprong en het Zuiderwaterliniefestival. Tientallen parachutisten sprongen uit militaire erfgoed, om dan aan de grond verwelkomd te worden door het Zuiderwaterliniefestival. De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormde het speelveld voor spelers, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het festival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong.

De Mars en opening van Zuiderwaterliniewandelpad

Tijdens De Mars, die plaatsvond van 16 tot en met 23 september 2018, trok een stoet van wandelaars, atleten, muzikanten, carnavalsclubs en veel meer een week lang dagelijks langs de Zuiderwaterlinie. Startend vanuit Bergen op Zoom en Grave liepen zij aan weerszijden van de linie in een week tijd naar Heusden.​

Aan weerszijden startend werden dagelijks twee etappes van circa tien kilometer afgelegd. Iedereen was welkom om aan te sluiten bij deze vrolijke en kleurrijke stoet, waar ook uit Prinsen Carnaval, bekende Brabanders, gildes en kunstenaars in meeliepen. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op culturele en culinaire verrassingen. 

Op zondagmiddag 23 september troffen de laatste twee groepen wandelaars elkaar in het midden van het traject, in het prachtige Heusden, waar een groots slotfeest plaatsvond, met Fanfare ‘Bereden Wapens’  (een van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht) en de wereldberoemde DJ La Fuente.

Herbeleef de start van de Mars en opening van Zuiderwaterlinie wandelpad

Herbeleef de Mars en het slotfeest in Heusden