Zuiderwaterlinie draagt bij aan de Landschapstriënnale 2021

| Over de linie

De Zuiderwaterlinie maakt als landschapslaboratorium met trots onderdeel uit van de Landschapstriënnale 2021. De Landschapstriënnale is een driejaarlijks evenement voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is.

Landschapslaboratorium Zuiderwaterlinie
Het Landschapslaboratorium onderzoekt de ‘smaak van het landschap’ van de bezoekers, inwoners, bestuurders en ondernemers van deze streek. Daarbij gaat het letterlijk om voedsel uit de streek, maar vooral ook om de inrichting en het gebruik van het landschap in het verleden, het heden en de toekomst. De dialoog vindt plaats aan ‘De Zuiderwaterlinie Tafel’, die symbool staat voor alle elf vestingsteden aan de Zuiderwaterlinie. Met de tafel worden bedrijven, organisaties en overheden en inwoners samengebracht.

Randprogrammering
Studenten van diverse landschap opleidingen in het land gaan in de periode van januari 2020 tot en met maart 2021 aan de slag met vragen uit de verschillende regio's oftewel stellingen. De resultaten worden de komende periode gedeeld via onze kanalen. Naast de tafel en studentenateliers zijn er films, data-visualisaties en muziek in de vorm van een Zuiderwaterlinieballade. 

Meer informatie 
Wil je meer weten over de Zuiderwaterlinie en de Landschaptriënnale? Houd onze kanalen in de gaten of neem alvast een kijkje op deze website.