Feestelijke inhuldiging van Zuiderwaterlinie bakfiets

| Over de linie

Wil je de historische Zuiderwaterlinie op een leuke manier leren kennen? Dan is de Zuiderwaterlinie bakfiets iets voor jou! In de bakfiets, die voorlopig aan het Gouverneurshuis in Heusden staat, vind je meer informatie over de Zuiderwaterlinie en vesting Heusden.

De Zuiderwaterlinie wordt steeds bekender. Om de bewustwording van de linie nog meer te vergroten, werd op vrijdag 3 augustus 2018 de Zuiderwaterlinie bakfiets gepresenteerd.

Geslaagd stageresultaat

Tijdens haar stage bij Erfgoed Brabant ontwikkelde Anke Vandermullen een concept voor een ‘Zuiderwaterlinie-belevenis’. Het resultaat: de Zuiderwaterlinie bakfiets, vol verrassende activiteiten. Van speurtochten en kleurplaten voor kinderen tot folders, ansichtkaarten en fietsroutes voor volwassenen. Altijd al eens een antieke kanonskogel in je handen willen houden? Ook dat ligt erin! Jong en oud kunnen zo op een speelse en actieve wijze kennismaken met de Zuiderwaterlinie.

Feestelijke opening met veel bekijks

De middag werd geopend met een praatje van Peter van Steen, wethouder van cultuur in Heusden. Anke Vandermullen overhandigde de bakfiets vervolgens aan het Gouverneurshuis. Ook het Brabants Dagblad was aanwezig om deze Zuiderwaterlinie experience te bewonderen. Je leest het hier: https://bit.ly/2OgvKOO

Tijdens de openingstijden van het Gouverneurshuis staat de bakfiets bij de entree. Ook zal er af en toe een rondje mee gefietst worden door Heusden.

Bekijk foto's van de inhuldiging van de bakfiets aan het Gouverneurshuis