Geslaagd optreden StadsHerauten tijdens Visserijdag Woudrichem

Op zaterdag 28 augustus 2021 hebben twee gidsen (Ton Wennekers en Frans van Bergen) en een bestuurslid (Eric Goossen) van de Stichting StadsHerauten Steenbergen (Gidsen en vertellers voor Stad en Streek), met een informatiestand deelgenomen aan de Visserijdag te Woudrichem.

Het verzoek kwam van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden via de gemeente Steenbergen terecht bij de Stichting StadsHerauten Steenbergen. Omdat de Stichting StadsHerauten Steenbergen zich ook presenteert als 'Gidsen en vertellers voor Stad en Streek' paste dit perfect in hun programma.

Deze dag traden de StadsHerauten op als ambassadeurs voor:

  • Vereniging Nederlandse Vestingsteden 
  • De Zuiderwaterlinie 
  • Vestingstad Brielle 450 jaar in 2022 
  • Vestingstad Steenbergen 750 jaar in 2022
  • VVV Brabantse Wal (Bergen op Zoom-Steenbergen-Woensdrecht) 
  • Het eiland en de vestingstad Tholen met daaraan gekoppeld de oudste waterlinie van ons land “De Linie van de Eendracht”
  • Stichting Vestingwerken voor Westelijk Noord-Brabant 
  • Stichting StadsHerauten Steenbergen -Gidsen en vertellers voor Stad en Streek-

Een behoorlijke dagtaak. De StadsHerauten hadden geen idee wat hen te wachten stond, aangezien het de eerste keer was dat ze aan een dergelijk evenement deelnamen. Rond 10.00 uur was de opening van de Visserijdag en daarbij was gelijk publiek aanwezig. Door het aanwezige Shantykoor en spelend muziekgezelschap ontstond er direct een prettige sfeer.

Het aantal mensen dat de stand van de StadsHerauten bezocht overtrof hun verwachtingen. Meer dan 200 tasjes met inhoud zijn er meegenomen. Daarnaast vond ook het overige promotiemateriaal, waaronder folders en plattegronden, gretig aftrek. Er waren veel vragen over hun werk, hun doel en natuurlijk veel vragen over de genoemde organisaties. Maar er kwamen ook vragen langs over de mogelijkheden en plaatsen welke men graag zou willen gaan bezoeken. Uiteindelijk werden rond 16.30 uur de laatste tassen met promotiemateriaal uitgereikt, en dat kwam goed uit want er was weinig meer over. Om 17.00 uur werd het evenement beëindigd en reden de StadsHerauten met een zeer goed gevoel terug naar Westelijk Noord-Brabant. 

Verheugd waren de StadsHerauten met de komst van vertegenwoordigers van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (Lenie Tabbernee), de Zuiderwaterlinie (Anne-Wil Maris), VVV Brabantse Wal (Lia van Dongen), gemeente Steenbergen (John Nijssen) en Stichting Vestingwerken voor Westelijk Noord-Brabant (Eric Goossen) gedurende de dag. Alle meewerkende organisaties worden bedankt voor het beschikbaar stellen van het nodige promotiemateriaal en de hartelijke en spontane medewerking. 

Er werd deze dag een basis gelegd tussen vertegenwoordigers van de aanwezige organisaties om in de toekomst nader met elkaar in contact te treden en samen te werken aan het gezamenlijke doel op het gebied van Cultureel-Historisch Erfgoed. Wie weet wat voor mooie resultaten deze contacten op gaan leveren.

Voor vragen aan, opmerkingen over of suggesties voor de StadsHerauten kun je altijd terecht bij: info@stadsherautensteenbergen.nl of bezoek de website.