Fort de Hel 1 juni weer open voor bezoekers

Fort de Hel in Willemstad is vanaf 1 juni weer open voor bezoekers. De gemeente Moerdijk heeft een tijdelijke overeenkomst gesloten met Linda den Hollander, die het fort in elk geval dit zomerseizoen gaat runnen.

Het betekent concreet dat de gemeente het beheer, het groot onderhoud en de energiekosten op zich neemt, Linda den Hollander zorgt voor de activiteiten in en om het fort. Zo kunnen bezoekers straks met een ‘vertelverhaal’ meer te weten komen over de geschiedenis van het fort en kunnen kinderen met een speciale activiteit de natuur in de omgeving ontdekken. Daarnaast is de binnenruimte van het fort beschikbaar voor vergaderingen, cursussen en workshops. Het fort wordt ook beschikbaar voor activiteiten van bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute en andere Moerdijkse organisaties. 
Linda den Hollander: “Een historische plek speciaal voor Kleine feestjes, Klein theater, Kleine workshops, Kleine hapjes, borrels, vergaderingen, Kleine rondleidingen, maar ook om zomaar even langs te komen voor een kopje koffie. Tot snel bij het Kleine Fort de Hel.”

“Weer genieten van alles wat het fort te bieden heeft”

“Ik ben blij dat we deze overeenkomst met Linda hebben kunnen sluiten”, vertelt wethouder Danny Dingemans. “Fort de Hel is een bijzondere en belangrijke Moerdijkse locatie, voor inwoners en voor toeristen. En dankzij deze overeenkomst kan gelukkig iedereen dit zomerseizoen weer genieten van alles wat het fort te bieden heeft.” 

Linda en Berry den Hollander zijn geen onbekenden in de wereld van de Moerdijkse forten. Bezoekers konden hen al eerder zien op Fort Sabina in Heijningen, in de rollen van respectievelijk Vrouwe Sabina en Kletsmajoor. 

De toekomst van Fort de Hel

Fort de Hel was afgelopen jaar gesloten, omdat de gemeente niet op tijd een nieuwe beheerder kon vinden, na het aflopen van het contract met de vorige beheerder. Na afloop van dit seizoen volgt een evaluatie. Is die positief, dan kan de overeenkomst eventueel worden verlengd voor 2024 en 2025. Dat hangt ook af van het ‘ontwikkelplan Fort de Hel’ waaraan de gemeente nu werkt. Daarin staat straks hoe de toekomst van het fort er volgens de gemeente uit moet zien, bijvoorbeeld qua organisatie en in relatie tot de Stelling van Willemstad, de Zuiderwaterlinie en het erfgoedbeleid.

Openingstijden

Fort de Hel is dit seizoen open vanaf 1 juni tot en met eind september. In juli en augustus van woensdag tot en met zondag, in juni en september alleen op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Kijk ook op de website van Fort de Hel of op de Facebookpagina van Fort de Hel

 

Fotografie: Will Gorissen