Gratis shuttlebus tijdens de zomerperiode tussen Mauritshuis en forten

Afgelopen vrijdag, 6 augustus, is de gratis pendeldienst tussen in Willemstad gestart. Tot en met zondag 5 september rijdt er elke week van woensdag tot en met zondag een gratis shuttlebus op en neer tussen het gloednieuwe Bezoekerscentrum Het Mauritshuis in Willemstad en de forten De Hel en Sabina.

“Ik ben blij met deze ontwikkeling. Als gemeente hadden we al langer de wens om de vesting Willemstad met de forten te verbinden om zo meer bezoekers te verspreiden over het gebied en de beleving van de hele Stelling van Willemstad te stimuleren”, licht wethouder Danny Dingemans toe. Danny: “Dus reis vooral mee met deze gratis bus en laat je verrassen. Ga op ontdekkingstocht in het vernieuwde Mauritshuis met onder andere de Canonkamer en een mini-bioscoop en bij de beide prachtige forten waar deze zomer weer leuke activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud.”

Aan het einde van de zomervakantie wordt er geëvalueerd of het wenselijk is de pendeldienst ook in de weekenden in september te laten rijden. Dit hangt vooral af van het succes tijdens de zomervakantie.