Mauritshuis wordt multifunctioneel bezoekerscentrum

Deze winter wordt het Mauritshuis omgevormd tot een multifunctioneel bezoekerscentrum. Vanwege de werkzaamheden sluit het Mauritshuis haar deuren van 1 oktober 2019 tot en met 31 januari 2020. Tijdens de vestingstedendagen op 5 en 6 oktober is het monumentale pand wel open.

Het Mauritshuis in Willemstad is één van de historische parels van de gemeente Moerdijk en heeft de potentie om Willemstad, de Stelling van Willemstad, de gemeente Moerdijk en West-Brabant beter op de kaart te zetten. Ook is het een schitterende trouwlocatie.

Om het Mauritshuis klaar te maken voor de toekomst is het noodzakelijk om een lift, vloerisolatie en een tochtportaal in de hal aan te brengen. Dat gaat deze winter gebeuren.

Het Mauritshuis wordt in de periode 2019-2021 volledig ingericht als bezoekerscentrum voor de Stelling van Willemstad. De gemeenteraad heeft krediet beschikbaar gesteld om het Mauritshuis in te richten met eigentijdse, interactieve tentoonstellingen. Bezoekers kunnen zo de verhalen van de Stelling van Willemstad, de Zuiderwaterlinie, Willemstad en natuurlijk het Mauritshuis zelf beleven. Hiermee krijgt het Mauritshuis een belangrijke toeristische functie die naar verwachting meer bezoekers naar het Mauritshuis trekt en bezoekers verleidt om de rest van de Stelling van Willemstad te bezoeken. Het Mauritshuis blijft natuurlijk een karakteristieke trouw- en vergaderlocatie.

Sluiting door werkzaamheden

De werkzaamheden starten op 1 oktober, na het toeristenseizoen van 2019. Het Mauritshuis is, met uitzondering van de vestingstedendagen op 5 en 6 oktober, gesloten tot eind januari 2020.