Vestingstedendagen 2019 in Willemstad

In 2019 zullen de Vestingstedendagen plaatsvinden in de Stelling van Willemstad. De gehele stelling zal hierbij betrokken worden. Niet alleen Willemstad, maar ook vestingstad Klundert en de omliggende forten zullen het toneel zijn voor deze historische dagen. Ieder jaar worden zo de vestingsteden in het zonnetje gezet door de Vereniging Nederlands Vestingsteden.

Tijdens de Vestingstedendagen gaat ieder jaar een andere vestingstad terug in de tijd. Historische gebeurtenissen worden nagespeeld, ambachtslieden gaan weer aan het werk, prachtige oude schepen meren aan in de haven en alle inwoners gaan gekleed in middeleeuwse dracht. Het spektakel trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers, zo ook afgelopen jaar in Grave. In 2017 trok vestingstad Geertruidenberg al deze bezoekers. Komend jaar is het dus de beurt aan Willemstad. Dit is overigens niet de eerste keer dat de Vestingstedendagen hier worden gehouden. Deze vonden hier voor het laatst plaats in 2004.

Wanneer de Vestingstedendagen 2019 zullen plaatsvinden is nog niet bekend. Wethouder Thomas Zwiers van Moerdijk zegt: 'Ergens einde zomer'. Voor wie niet zo lang kan wachten is er in december al een klein voorproefje. Het weekend van 14 t/m 16 december zijn er in Willemstad de Winter Vestingdagen. Ook een historisch evenement, maar dan in kerstige sferen.