Buitenexpositie 'Landkunst op de Zuiderwaterlinie'

Tien jonge kunstenaars ontwierpen, op uitnodiging van de Alliantie Zuiderwaterlinie, Kunstloc, Staatsbosbeheer en gemeente Heusden, 10 buitenkunstwerken geïnspireerd op het verhaal van de Zuiderwaterlinie in het algemeen en Heusden in het bijzonder. Met het accent op landschappelijke opgaven en toekomstige ontwikkelingen wordt de Zuiderwaterlinie verbeeld. De toekomstbeelden uit de studentenateliers zijn een inspiratiebron geweest voor de kunstwerken. Het is de vierde keer dat een landkunstproject plaatsvindt op een locatie in de Zuiderwaterlinie.

De Landkunsttentoonstelling in Heusden was te bezoeken van 20 april tot en met 23 mei 2021.

Deelnemende kunstenaars

Annelieke Rovers, Simon van Soolingen, Bouke Bruins, Wouter van der Giessen, Floor Snels, Fleur Jakobs, Fenna KootEvi Hogervorst en Dieke Coumans.

Klik op de naam van de kunstenaar om zijn/haar filmpje te bekijken.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de atelierstudies van de studenten en het erfgoed van de Zuiderwaterlinie. Thema’s als wateropgave, klimaatverandering, biodiversiteit, herbestemming van erfgoed en recreatie en toerisme zijn op verschillende manieren uitgewerkt. Van fotografie, tot kinetische kunst, installaties, schilderijen en fotowerken.

Brabant Vertelt

Een app die je meeneemt in het verhaal over de buitenkunstwerken die tien kunstenaars speciaal ontworpen hebben voor de vestingstad Heusden. Download gratis de app via www.brabantvertelt.nl en luister mee.

Beleef de buitenexpositie online

Heb je de buitenexpositie 'Landkunst op de Zuiderwaterlinie' niet kunnen bezichtigen? Niet getreurd! Wij hebben foto's verzameld van de kunstwerken die tentoongesteld werden. Zo kun je toch nog de sfeer proeven van de buitenexpositie. 

Bekijk de buitenexpositie vanuit huis