Fort Isabella

Lunchroom 'De Kletsmajoor'

Scroll en ontdek

Naast warme en koude gerechten hebben wij speciale lunchgerechten voor kinderen. 

De Kletsmajoor is overigens een fijne en rustige plek om uit te rusten van een wandel- of fietstocht. Loop dan even over de locatie en bekijk het fort van alle kanten. Het Fort Sabina heet eigenlijk languit: fort Sabina Henrica. Het is een kustverdedigingswerk, gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon. Rond 1881 is het fort verder uitgebreid en gemoderniseerd. " Aanvankelijk was de naam nog: fort "De Ruijter", later is de naam veranderd en kreeg het de naam van de Sabina Henricapolder, waarin het fort zich bevind. Wilt u meer weten over de geschiedenis van fort Sabina Henrica, dan kunt u hier verder lezen. Een andere leuke manier om het fort en haar geschiedenis beter te leren kennen, is tijdens een rondleiding. Deze worden gegeven op iedere laatste zondagmiddag van de maand. Ook …

Lees verder

Naast warme en koude gerechten hebben wij speciale lunchgerechten voor kinderen. 

De Kletsmajoor is overigens een fijne en rustige plek om uit te rusten van een wandel- of fietstocht. Loop dan even over de locatie en bekijk het fort van alle kanten. Het Fort Sabina heet eigenlijk languit: fort Sabina Henrica. Het is een kustverdedigingswerk, gebouwd in 1811 in opdracht van Napoleon. Rond 1881 is het fort verder uitgebreid en gemoderniseerd. " Aanvankelijk was de naam nog: fort "De Ruijter", later is de naam veranderd en kreeg het de naam van de Sabina Henricapolder, waarin het fort zich bevind. Wilt u meer weten over de geschiedenis van fort Sabina Henrica, dan kunt u hier verder lezen. Een andere leuke manier om het fort en haar geschiedenis beter te leren kennen, is tijdens een rondleiding. Deze worden gegeven op iedere laatste zondagmiddag van de maand. Ook groepsrondleidingen op afspraak zijn mogelijk.

Dagrecreatie

Stichting fort Sabina.nl houdt zich bezig met de dagrecreatie. Haar doel is om zoveel mogelijk mensen van het fort te laten genieten en daarbij gebruik te maken van al het moois dat het fort te bieden heeft. Behalve de openstellingen, waar bezoekers kunnen komen kijken op en in het fort en wat kunnen drinken in de bistro, organiseert de stichting ook allerlei evenementen op het gebied van kunst, cultuur & natuur. Voorbeelden zijn: het Festival van de Verbeelding, vlindernacht en theatervoorstellingen zowel binnen in de tour modelle, als buiten (midzomernachtdroom), In onze agenda kunt u zien wat er binnenkort allemaal te doen is bij ons.

Lees minder

Wanneer

  • dagelijks
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • De Kletsmajoor is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00u tot 17.00u Zakelijk kunt u ook op afspraak terecht.

Prijzen

  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN

Kenmerken

Kijkwijzer

  • Voor alle leeftijdenJa

Locatie