Week 12: van Vlijmen naar Fort Crèvecoeur

Op vrijdag 6 juli 2018 liep gedeputeerde Henri Swinkels de twaalfde etappe, van Vlijmen (Heusden) naar Fort Crèvecoeur in 's-Hertogenbosch.

Elke week lopen er gasten mee met de gedeputeerde. Deze week waren dat Gien van Wijk van de Heemkundekring Onsenoort, en Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant. Ook Bert Doedens (programmamanager cultuur) was aanwezig.

Opnieuw kreeg de gedeputeerde leuke verhalen te horen over de Zuiderwaterlinie. "Ik was onder de indruk van de manier waarop water en landschap ingezet werden voor de verdediging. Vooral de innundatiekaarten die Gien van Wijk meenam gaven daarvan een goed en indrukwekkend beeld. Ook het verhaal van de Bossche sloot maakte indruk. Nu een sloot in de marge van de randweg, toen een belangrijke verbindingsweg met een belangrijke rol voor de afwatering. Hier vertelde het landschap haar verhaal voor wie kijken en luisteren wil."

Ook diverse leden van Provinciale Staten liepen deze etappe van de wandeling mee: Ine Meeuwis, Arend Meijer en Femke Dingemans (D66) en Maarten Everling (SP)Ook liepen wethouder Huib van Olden ('s-Hertogenbosch) en wethouder Thom Blankers (Heusden) mee.

Bekijk hieronder de twaalfde vlog in de reeks:

Henri wandelt de Zuiderwaterlinie, etappe 12: Vlijmen - ‘s-Hertogenbosch from Henri Swinkels on Vimeo.