Week 13: van 's-Hertogenbosch naar Maren - Kessel

Op donderdag 12 juli 2018 liep gedeputeerde Henri Swinkels de dertiende etappe, van Fort Crèvecoeur in 's-Hertogenbosch naar Maren - Kessel. 

Elke week lopen er gasten mee met de gedeputeerde. Deze week waren dat Arnoud-Jan Bijsterveld, Hoogleraar Cultuur in Brabant en het nieuwe hoofd Erfgoed van de gemeente 's-Hertogenbosch, Dieke Wesselingh, liep ook mee naar Maren-Kessel. Ook collega-gedeputeerde Bert Pauli wandelde mee.

Tijdens alle wandelingen hoorde de provinciebestuurder prachtige verhalen over het gebied in en om de Zuiderwaterlinie. "Ook deze keer was dat zeer de moeite waard. Het was een schitterende tocht waarin waterlinie, natuur, landschap en cultuurhistorie samen kwamen. Zelfs de Romeinse geschiedenis, de befaamde Tempel van Empel, liet zich met wat aanwijzingen bespeuren. Het eindigde bij de Blauwe Sluis met de oude gemalen, die inundaties mogelijk maakten om de vijand te keren. En natuurlijk de contouren van het oude fort Blauwe Sluis dat het inlaatpunt verdedigde met een uitzichttoren die een hele andere blik op de Maas biedt." 

Bekijk hieronder de dertiende vlog in de reeks:

Henri wandelt de Zuiderwaterlinie, etappe 13: 's-Hertogenbosch - Maren-Kessel from Henri Swinkels on Vimeo.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Arnoud-Jan Bijsterveld, Henri Swinkels, Dieke Wesselingh, Bert Pauli.

Foto: Wim Hollemans