Watersportactiviteiten in Brabant

Van de Aa, de Dieze en de Steenbergse Vliet tot de Biesbosch en de waterrijke steden: in Brabant barst het van het water. Wie de provincie wil ontdekken, doet er dus goed aan een dagje te gaan varen. De mogelijkheden qua watersportactiviteiten zijn eindeloos. Kies je voor een boottocht door Breda, ga je kano├źn in de Biesbosch of houd je meer van windsurfen? Een dagje op het water doet iedereen goed!

Boottochten in Brabant

Dagje varen? Dat kan in Brabant! Ga zitten, leun achterover en geniet van een ontspannen rondvaart door Den Bosch. Kom heerlijk tot rust en leer ondertussen meer over het roemrijke verleden van de Brabantse hoofdstad. Ook in Breda kun je heerlijk varen. Ga je liever de natuur in? Kies dan voor een boottocht, bijvoorbeeld op de veerpont van de Waterpoort Rondvaart. De schipper kent het gebied als geen ander, en kan je er alles over vertellen.

Actief op het water

Heb je meer zin in een actieve dag op het water? Ook dan zijn er talloze mogelijkheden voor watersportactiviteiten op de Brabantse wateren. Huur bijvoorbeeld een kano en vaar de Steenbergse Vliet af. Dit rustige riviertje heeft prachtige rietkragen en een diversiteit aan watervogels. Ook voor zeilen en windsurfen kun je in Brabant de mooiste plekken vinden. Watersport in Brabant moet je een keer proberen!

De mooie Maas

De Maas komt in Limburg Nederland binnen, en stroomt dan dwars door Brabant naar het Hollandsch Diep. Een rondvaart op de Maas brengt je helemaal tot rust. Ontdek de prachtige omgeving: geniet van het water en de afwisselende flora en fauna. Of je nu kiest voor een rondvaart op de Maas of ergens anders in Brabant: dit is een ideaal uitje voor jong en oud!

Beleef de Biesbosch

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en bovendien het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Ook hier kun je voor verschillende watersportactiviteiten terecht. Ontdek het bijzondere landschap vanaf het water tijdens een boottocht of vanuit je kano. Geniet van de stilte en laat je verrassen door de natuur. Wie weet kom je zelfs een bever tegen tijdens je dagje varen!