De Linie van ...

Ben je benieuwd naar wat andere mensen van de Zuiderwaterlinie vinden? Of wat de linie voor hen juist zo bijzonder maakt? Alle ervaringen brengen we samen op deze pagina. Wanneer je met je cursor over de afbeeldingen beweegt, verschijnt de tekst die bij de betreffende afbeelding hoort. Als je meer wilt lezen, klik je op de bijbehorende afbeelding.

Lees de ervaringsverhalen

 • De Linie van Nanny Bierkens-Brouwers

  "Mijn man Jan zoekt telkens een locatie uit voor een wandelroute, en zo hebben we al veel plaatsen bezocht. Ook in de Zuiderwaterlinie! Jan is de reisleider en ik ben de fotograaf. Als je goed kijkt in de vestingsteden, zie je heel veel. Daar genieten wij ontzettend van! De foto's die ik maak geven een goed beeld, maar mijn advies is toch echt om zelf eens op pad te gaan in de Zuiderwaterlinie."

  De Linie van Nanny Bierkens-Brouwers
 • De Linie van Marita Schouten

  "Voor mij is de Zuiderwaterlinie een bron van fotoinspiratie voor mijn Instagramaccount. Vanaf de opening van het Bezoekerscentrum in het Toeristische Informatiepunt in Grave ben ik mij bewust geworden van de rol van Grave binnen de verdediging van stad en land. Door mijn Australische roots is deze geschiedenis voor mij extra bijzonder."

  De Linie van Marita Schouten
 • De Linie van Wil Vervoort

  "Gedreven door nieuwsgierigheid zijn we aan de Zuiderwaterlinie-route begonnen: hoe verder je komt, hoe meer je ontdekt over het verhaal van de Zuiderwaterlinie."

  De Linie van Wil Vervoort
 • De Linie van Peter van den Bosch

  "De autoroute is geweldig. Ik heb pas de eerste etappe gereden, maar de andere drie volgen zeker. Zo dicht bij huis en toch weer op mooie plekken geweest waar ik nog nooit geweest ben."

  De Linie van Peter van den Bosch
 • De Linie van Jos Verhoef

  "Onze gasten genieten ontzettend van de rust en het mooie gebied. We zien ze dan ook vaak terug. Ik heb al veel van de linie gezien de afgelopen jaren, allemaal even prachtig. Maar als ik moet kiezen dan zou ik een bezoekje aan Fort De Roovere aanraden."

  De Linie van Jos Verhoef
 • De Linie van José Rasenberg-Jacobs

  "Een Brabander mag net zo trots zijn op het Zuiderwaterlinie Wandelpad als een Fries op zijn Elfstedentocht." 

  De Linie van José Rasenberg-Jacobs
 • De Linie van Arjen Grootveld

  "Ik heb deelgenomen aan de IVN-cursus Gastheer van de Zuiderwaterlinie en ben hier geïnspireerd geraakt door de prachtige natuur rondom de linie en de interessante cultuurhistorie van de vestingsteden."

  De Linie van Arjen Grootveld
 • De Linie van Tanja Bongers

  "Door het bloggen voor ‘Tref ’t in Oss’ heb ik ervaren dat er dichtbij huis nog veel te ontdekken valt. Zo heb ik ook de Zuiderwaterlinie leren kennen: ik ben onder de indruk van de boeiende verhalen, de prachtige linielandschappen en de stoere forten. Dit smaakt naar meer!" 

  De Linie van Tanja Bongers
 • De Linie van Simon van Soolingen

  "Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de Zuiderwaterlinie. Al snel was ik helemaal gefascineerd door het gebied. Mijn afstudeerproject resulteerde in een herbestemmingsplan voor Fort Prins Frederik (Stelling van Willemstad). In mijn onderzoek ben ik dieper in de geschiedenis van het fort en de linie gedoken."

  De Linie van Simon van Soolingen
 • De Linie van Sabine Eckhardt

  "Het leuke aan de wandelroutes van de Zuiderwaterlinie is dat je kennis maakt met de bijzondere geschiedenis waar 11 Brabantse vestingsteden, forten en schansen verbonden worden door het Nederlandse verhaal van verdedigen met water."

  De Linie van Sabine Eckhardt
 • De Linie van Paulien du Fossé

  "Een etappe van de Zuiderwaterlinie voelt als een mini vakantie: lekker ontspannen energie opdoen met natuur, cultuur en geschiedenis. Bovendien ontdek ik elke keer weer nieuwe dingen in een omgeving waar ik toch regelmatig langs 'raas'. Het is stilstaan en verwonderen, elke etappe weer. Genieten!"

Wil je jouw ervaringen met de Zuiderwaterlinie ook graag delen? Dat zien we natuurlijk graag! Stuur een mail naar info@zuiderwaterlinie.nl en wie weet verschijn je binnenkort ook op de deze pagina én in onze nieuwsbrief. 

Wil je je abonneren op de maandelijkse nieuwsbrief? Dat kan via deze link.