Ga 16 september op ontdekkingstocht in Waalwijk

Het wandelevenement ‘Expeditie Zuiderwaterlinie’ voert wandelaars in september 2023 langs natuur, historie en cultuur. Met elke Expeditie ontdek je steeds weer iets nieuws in de historische waterlinie. Wandel op zaterdag 16 september tijdens de ontdekkingstocht in Waalwijk langs historische elementen van de linie die nog steeds in het landschap te vinden zijn. Iedereen is welkom om gratis mee te wandelen, maar aanmelden is fijn

 

Wandel door het mooie cultuurlandschap 

Wandelen rondom Waalwijk is wandelen in een cultuurlandschap met monumentale waarde. De ontdekkingstocht brengt je langs Natuurgebied Westelijke Langstraat, het Halve Zolenpad, Natuurpark De Veste en Eendenkooi Den Dulver. Die laatste wordt speciaal voor Expeditie Zuiderwaterlinie opengesteld. Ambachtelijke mandenmakers demonstreren hier het proces van manden vlechten. Tijdens de rit met de huifkar geniet je van muziek van de enige Zuiderwaterlinie-liedjeszanger Noud Bongers. Geboeid door de sagen, legendes en historische verhalen struinden de Legendejagers de hele wereld af. Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie strijken zij neer in Waalwijk om over het unieke verhaal van dit gebied te vertellen. Troubadour Theo van Drunen sluit de Expeditie met Brabantse gezelligheid af bij Brasserie Bij8. 

  • Zaterdag 16 september 
  • Start- en finishlocatie: Brasserie Bij8, Raadhuisstraat 8 in Waspik 
  • Starten tussen 10.00 en 12.00 uur (je ontvangt de route bij aanvang) 
  • 11 kilometer  

Lees meer informatie over de route en meld je aan.  

 

In de voetsporen van Menno van Coehoorn 

Dit jaar is het 325 jaar geleden dat Menno van Coehoorn, Fries strateeg en vestingbouwer, met zijn inspectiereis de basis legde voor wat we nu kennen als de Zuiderwaterlinie. Tijdens de ontdekkingstochten van Expeditie Zuiderwaterlinie treed je als het ware in de voetsporen van Menno van Coehoorn en herbeleef je zijn inspectiereis. Elk gebied speelde een unieke rol in de totstandkoming van de Zuiderwaterlinie en die sporen zijn nog steeds zichtbaar. 

In september loop je mee met verschillende ontdekkingstochten verspreid door de Zuiderwaterlinie: 

  • Sint-Michielsgestel: zondag 10 september 2023 
  • Waalwijk: zaterdag 16 september 2023 
  • Lith: zondag 24 september 2023 
  • Tholen: zaterdag 30 september 2023

Meer informatie over de ontdekkingstochten van Expeditie Zuiderwaterlinie.