Expeditie Zuiderwaterlinie 2023

Expeditie Zuiderwaterlinie is een Brabantse ontdekkingstocht langs natuur, historie en cultuur. Lopend, fietsend of varend: met elke Expeditie doe je steeds weer nieuwe ontdekkingen langs deze historische waterlinie. 

In 2023 is het 325 jaar geleden dat vestingbouwer Menno van Coehoorn terugkwam van zijn inspectiereis langs zeventien vestingsteden en precies in kaart had gebracht wat er nodig was om de grenzen van de Republiek te beschermen tegen vreemde indringers. Hoewel de Zuiderwaterlinie al langgeleden haar militaire functie heeft verloren, is zij nog altijd in het landschap aanwezig. 

Door mee te doen aan Expeditie Zuiderwaterlinie treed je in de voetsporen van Menno van Coehoorn. Herbeleef zijn inspectiereis en laat je meevoeren over land of water, naar steeds een nieuw gebied of vestingstad. Gidsen, theatermakers, muzikanten en natuurkenners vertellen het verhaal van elk specifiek stukje Zuiderwaterlinie. Expeditie Zuiderwaterlinie is de ideale gelegenheid om het verhaal van de Zuiderwaterlinie te horen, te zien én te beleven. Elke Expeditie wordt afgesloten met een gezamenlijk programma vol Brabantse (en in Tholen Zeeuwse) gezelligheid.

Welke Expeditie loop je met ons mee? Meedoen is gratis, maar aanmelden is fijn!

Tholen: zaterdag 30 september 2023

Meld je hier aan
 

Terugkijken op de afgelopen Expedities:

Sint-Michielsgestel: zondag 10 september 2023

Waalwijk: zaterdag 16 september 2023

Lith: zondag 24 september 2023