Eerste bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie geopend in Grave

| Grave

Tussen de koeien in, door het water lopen, in het oude stadhuis van Grave? Het kan sinds afgelopen zondag 16 september in het allereerste bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie. Dit mooie mini-museum, naast de vernieuwde Tourist Information, is zondag geopend door gedeputeerde Henri Swinkels en burgemeester Lex Roolvink. Aan de hand van interactieve en informatieve elementen kun je er de Zuiderwaterlinie leren kennen en proef je de sfeer van de stelling Grave-Ravenstein.

Burgemeester Lex Roolvink: “De geschiedenis van de Zuiderwaterlinie staat bol van de spannende, mooie en bijzondere verhalen. Over vechten en verdedigen, slimme technieken, bijzondere mensen en de strijd mèt en tégen het water. Het allereerste bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie in ons historische Grave geeft een unieke inkijk in dit prachtige stukje erfgoed.” Het interactieve bezoekerscentrum werd ontworpen door Weijsters en Kooij vormgevers.

Ook opening van De Mars en het Zuiderwaterlinie wandelpad

16 september 2018 was een heuglijke dag voor de Zuiderwaterlinie. Naast de opening van het bezoekerscentrum werd om 14.00 uur ook De Mars op gang geschoten. Tijdens De Mars, die nog loopt tot en met 23 september 2018, trekt een stoet van wandelaars, atleten, muzikanten, carnavalsclubs en veel meer een week lang dagelijks langs de Zuiderwaterlinie. Startend vanuit Grave en Bergen op Zoom, lopen zij aan weerszijden van de linie in een week tijd naar Heusden. Ze lopen hun tocht via het gloednieuwe Zuiderwaterlinie wandelpad. Ook dit pad werd op 16 september feestelijk geopend.