De Mars

Tijdens De Mars, die plaatsvond van 16 tot en met 23 september 2018, trok een stoet van wandelaars, atleten, muzikanten, carnavalsclubs en veel meer een week lang dagelijks langs de Zuiderwaterlinie. Startend vanuit Bergen op Zoom en Grave liepen zij aan weerszijden van de linie in een week tijd naar Heusden.​

Gedurende een week liepen wandelaars vanuit Grave en Bergen op Zoom richting Heusden. Aan weerszijden startend werden dagelijks twee etappes van circa tien kilometer afgelegd. Iedereen was welkom om aan te sluiten bij deze vrolijke en kleurrijke stoet, waar ook uit Prinsen Carnaval, bekende Brabanders, gildes en kunstenaars in meeliepen. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op culturele en culinaire verrassingen. 

Op zondagmiddag 23 september troffen de laatste twee groepen wandelaars elkaar in het midden van het traject, in het prachtige Heusden, waar een groots slotfeest plaatsvond, met Fanfare ‘Bereden Wapens’  (een van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht) en de wereldberoemde DJ La Fuente.

Bekijk de aftermovie van de start van De Mars

Klik door naar de etappes

Etappe 1/8: zondag 16 september 2018

Bergen op Zoom: Brabant Stoet &

Grave - Ravenstein

Etappe 2/8: maandag 17 september

Steenbergen – De Heen &

Ravenstein – Megen

Etappe 3/8: dinsdag 18 september

Willemstad &

Megen – Oijen

Etappe 4/8: woensdag 19 september

Klundert – Zevenbergen &

Lithoijen – Maren-Kessel

Etappe 5/8: donderdag 20 september

Terheijden – Breda &

Maren-Kessel -Empel

Etappe 6/8: vrijdag 21 september

Breda – Oosterhout &

’s-Hertogenbosch – Vlijmen

Etappe 7/8: zaterdag 22 september

Geertruidenberg – Raamsdonk &

Vlijmen – Hedikhuizen

Etappe 8/8: zondag 23 september

Waalwijk – Heusden &

Hedikhuizen – Heusden

Slotfeest Heusden: zondag 23 september

Op 23 september komen de laatste twee groepen wandelaars aan in Heusden waarna een spetterend slotfeest op de Vismarkt losbarst. Met optredens van het militair orkest Bereden Wapens en de wereldberoemde DJ La Fuente.