Presentatie resultaten studentenateliers Zuiderwaterlinie Landschapslaboratorium

De Zuiderwaterlinie maakt als landschapslaboratorium onderdeel uit van de Landschapstriënnale 2021, een driejaarlijks terugkerend event voor iedereen die zich bezig houdt met landschap. Een onderdeel van de programmering zijn de studentenateliers.

Studenten van diverse opleidingen op het gebied van landschap gaan in de periode van januari 2020 tot en met maart 2021 aan de slag met vragen uit de verschillende regio's oftewel stellingen. Een deel van de resultaten vind je hieronder.

Zuiderwaterlinie op de kaart 
Studenten van HAS Geodesign werd de vraag gesteld hoe de Zuiderwaterlinie letterlijk op de kaart gezet kan worden om heel veel mensen bekender te maken met dit prachtige stukje erfgoed. Het resultaat mag er wezen: een digitale storymap en toffe animaties van personages die een stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie. Nieuwsgierig? Bekijk de storymap hier.

Fort Prins Frederik
Spatial Design student Simon van Soolingen van de Willem de Kooning Academy. maakte een plan voor de herbestemming van Fort Prins Frederik. Gelegen op een eiland moest dit fort ten tijden van oorlog zelflvoorzienend zijn. Dit vormt de basis van het nieuwe ontwerp. Bekijk het hele project hier. 

Barbabrabant
Studenten van de Wageningen University & Research deden onderzoek naar de toekomst van het hydrologisch systeem aan de oostzijde van 's-Hertogenbosch, bij de Grote Wetering en de Dungense Polder. De oplossing? Barbabrabant, geinspireerd op het Barbapapa-principe waarbij iets ieder gewenst vorm kan aannemen. Hoe het precies werkt? Bekijk dan deze video

    Meer informatie 
    Wil je meer weten over de Zuiderwaterlinie en de Landschaptriënnale? Houd onze kanalen in de gaten of neem alvast een kijkje op deze website.