Afstudeeropdracht Zuiderwaterlinie valt in de prijzen

De Zuiderwaterlinie maakt als landschapslaboratorium onderdeel uit van de Landschapstriënnale 2021, een driejaarlijks terugkerend event voor iedereen die zich bezig houdt met landschap. Een onderdeel van de programmering zijn de studentenateliers.​ Studenten van diverse opleidingen op het gebied van landschap werkten het afgelopen jaar aan vragen uit de verschillende regio's oftewel stellingen. Het afstudeerwerk van student Roy Italiaander viel in de prijzen. 

Eervolle vermelding 
Roy Italiaander (Hogeschool Van Hall Larenstein Velp, Tuin- en Landschapsinrichting) ontving een Eervolle vermelding van de Kuiper Compagnons Graduation Awards 2020. Dit is een competitie voor het beste afstudeerwerk van de Academies van Bouwkunst, Technische Universiteiten en HBO's op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur, georganiseerd door Blauwe Kamer, Tijdschrift voor landschapsarchitectuur en stedenbouw. Roy ontving deze prijs voor zijn afstudeerwerk 'Beleefbare Zuiderwaterlinie in Oss'. Om de rijke geschiedenis van de Zuiderwaterlinie in Gemeente Oss beleefbaar te maken, combineerde Roy klimaatoplossingen met recreatieve beleving.Een mooie stap voor de landschapsontwikkeling en het toerisme in het gebied. Wil je daar mee over weten? Klik dan hier.

Meer informatie 
Wil je meer weten over de Zuiderwaterlinie en de Landschaptriënnale? Houd onze kanalen in de gaten of neem alvast een kijkje op deze website.