Feestelijke opening Zuiderwaterlinie autoroute op Vestingstedenroute.nl

De Zuiderwaterlinie autoroute is op 10 juli 2020 feestelijk geopend tijdens de lancering van de website www.vestingstedenroute.nl. Het is de eerste autoroute langs vestingsteden op de website.

Willemijn van Hees, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV) en Peter Staal, directeur van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC), openden de Zuiderwaterlinie autoroute. Ze werden begeleid door een feestelijke klaroenstoot van een stadsheraut van Steenbergen en de Bergsche Battery, het stadsleger van Geertruidenberg. De lancering van de website vond plaats in de Geertruidskerk in Geertruidenberg.

De VNV en KNAC werken samen om de geschiedenis te ontsluiten en mensen plezier te laten beleven in autorijden. De Zuiderwaterlinie autoroute is de eerste route die is voortgekomen uit deze samenwerking. Via de website www.vestingstedenroute.nl, een app en een boekje is de route voor het brede publiek toegankelijk. De Zuiderwaterlinie autoroute leidt langs 11 Brabantse vestingsteden en talloze erfgoedparels zoals forten, kastelen, schansen en vestingwallen.

Bekijk de autoroute op onze website.