Juli is ‘Fiets de Zuiderwaterlinie’-maand

Binnenkort rijden de wielrenners van over de hele wereld door de sfeervolle straten van Brabantse vestingsteden en de prachtige buitengebieden. Ben je benieuwd naar al dat moois? Verken dan zelf dit decor in juli tijdens de ‘Fiets de Zuiderwaterlinie’-maand​!

Ooit verdedigde de Nederlandse Republiek zich tegen Spaanse aanvallen met linies in het zuiden van het land. Door het water slim te gebruiken als verdedigingsmiddel, hielden ze de Spanjaarden succesvol tegen. Deze tactiek legde de basis voor de latere waterlinies, en dus ook voor de Zuiderwaterlinie. In 2022 zijn de Spanjaarden terug. Maar deze keer met een wielerronde: de Vuelta. Een uitstekende gelegenheid om in de geschiedenis te duiken!

Door de Zuiderwaterlinie lopen vijf mooie fietsroutes. Onderweg kom je langs plaatsen waar de Vuelta-etappes ook langs komen: Bergen op Zoom, Steenbergen, Breda, Oosterhout, Den Bosch en Heusden. Bezoek de vestingsteden, kom tot rust in de prachtige buitengebieden van Zuid-Nederland en ervaar de geschiedenis zelf. Misschien kom je wel iets tegen wat nog aan de Spanjaarden van vroeger herinnert! Of je nu op zoek bent naar een bruisende vestingstad of juist de stilte van de natuur: in Juli Fietsmaand vind je bij de Zuiderwaterlinie precies wat je zoekt!