Beleef de Zuiderwaterlinie in Stelling Breda-Geertruidenberg

Scroll en ontdek

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je tegen het decor van een rijke geschiedenis en de allermooiste natuur nu de Brabantse gezelligheid. Geniet van de historische vestingsteden, bezoek de stoere forten of ontspan in de natuur.

Binnen de stelling Breda-Geertruidenberg vertellen de bewaard g…

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste én meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je tegen het decor van een rijke geschiedenis en de allermooiste natuur nu de Brabantse gezelligheid. Geniet van de historische vestingsteden, bezoek de stoere forten of ontspan in de natuur.

Binnen de stelling Breda-Geertruidenberg vertellen de bewaard gebleven verdedigingswerken nog steeds het verhaal van Brabant: de provincie als speelbal tussen de republiek en haar vijanden. Onze omgeving is gevuld met herinneringen aan een rumoerig en strijdlustig verleden. Zo vind je er naast de vestingsteden Breda en Geertruidenberg ook de Spinolaschans, de Kleine Schans in Terheijden, de linie van Den Hout en de linie van Munnikenhof. Ieder met hun eigen kenmerkende verhaal. Er is zelfs een Spaans Kerkhofje waar volgens de overlevering slachtoffers van de Tachtigjarige-oorlog (1568-1648) hun laatste rustplaats hebben gevonden. Beleef de historie in deze prachtige omgeving en ervaar ook de natuurlijke grens van zand en klei en de culturele grens van een harde en een zachte ‘G’.

Verkenning van de Zuiderwaterlinie kan bij ons te voet, op de fiets en met de auto plaats vinden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande fiets- en wandelroute knooppunten. De routes zijn zowel op kaart als online beschikbaar.

De Bouwstenen van ons Zuiderwaterlinie-arrangement: stel je eigen programma samen

Ons Zuiderwaterlinie-arrangement

 • Dag 1
  Vanaf 15.00 uur heten we u graag welkom bij Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis. Daarvoor of daarna kunt u, aan de hand van onze cultuurhistorische bouwstenen, de omgeving binnen de stelling Breda-Geertruidenberg al een beetje verkennen. Na uw wandel-, fiets- of toertocht verwelkomen we u vervolgens op de dag van check-in graag bij Restaurant Onze Kerk (www.restaurantonzekerk.nl) te Hooge Zwaluwe voor een welkomstdrankje en een heerlijk 3-gangen diner. De sfeervolle ambiance en geweldige inrichting van de voormalige St-Willibrorduskerk te Hooge Zwaluwe (op loopafstand van Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis) is een perfecte omgeving om te nagenieten van uw eerste dag bij ons.
 • Dag 2
  De dag begint goed met een voortreffelijk ontbijt in de oude raadzaal van Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis. Afhankelijk van uw keuze uit de genoemde cultuurhistorische bouwstenen bepaalt u de verdere invulling van uw programma bij de verkenning van de Zuiderwaterlinie. Een stadswandeling, een etappewandeling, een fietstocht of een ritje met de auto volgens de gids van de Zuiderwaterlinie (of een combinatie hiervan) behoren allemaal tot de mogelijkheden. Na alle inspanningen en ervaringen tijdens deze tweede dag ontvangen we u graag voor een heerlijk 3-gangen diner bij een restaurant aan de gezellige en historische markt van Geertruidenberg. Wederom een perfecte locatie om onder het genot van een hapje en een drankje alle indrukken van de dag te verwerken.
 • Dag 3
  Wederom kunt u in de ontbijtzaal van Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis van een lekker ontbijt genieten. Uiterlijk om 11.00 uur checkt u daar uit waarna u op ontspannen wijze uw verkenning van de Zuiderwaterlinie kunt vervolgen. Uiteraard zien wij, indien u dat wenst, die dag nog toe op uw bagage en kan die later afgehaald worden.

Onze prijs voor dit Zuiderwaterlinie-arrangement is € 195 p.p  (op basis van 2 personen) excl. drank en excl. toeristenbelasting.
Extra nachten zijn bij te boeken voor het voordelige tarief van  € 49,50 p.p. (op basis van 2 personen) excl. ontbijt en excl. toeristenbelasting. Arrangementen zijn op basis van individuele boekingen. Voor groepsaanvragen gelden andere tarieven.

Geniet van alle overige voordelen zoals;

 • gratis parkeerplaats
 • gratis wifi
 • korting bij fietshuur
 • extra kosten gerelateerd aan de definitieve invulling van uw programma zoals gids, routebeschrijving of naslagmaterialen kunnen via Boetiekhotel Ons Oude Raashuis verrekend worden.

Contact

Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis
Raadhuisstraat 5
4927 AM Hooge Zwaluwe
Plan je route

Wanneer

 • Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
 • Let op: Dit arrangement geldt op donderdag tot en met zondag en is het gehele jaar door te reserveren onder voorbehoud van beschikbaarheid. Check de betreffende website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor u erop uit gaat. Wij helpen u graag bij het compleet maken van uw programma en staan uiteraard graag klaar om uw verblijf en uw bezoek in onze regio onvergetelijk te maken.

Prijzen

 • Vaste prijs€ 195,00 (op basis van 2 personen) excl. drank en excl. toeristenbelasting. Extra nachten zijn bij te boeken voor het voordelige tarief van € 49,50 p.p. (op basis van 2 personen) excl. ontbijt en excl. toeristenbelasting. Arrangementen zijn op basis van individuele boekingen. Voor groepsaanvragen gelden andere tarieven.

Locatie