Week 18: van Escharen naar Velp

Op woensdag 12 september wandelde Henri Swinkels de achttiende etappe, van Escharen naar Velp (beide gemeente Grave).

Ook deze week was de gedeputeerde in goed gezelschap. Onder andere van Jan Roefs van Heemkundekring Esters Heem in Escharen, wethouder Rick Joosten van Grave en Uniek Sporter Annemiek Kersten, die slechtziend en slechthorend is. Zij was een introducee van Wouter Schelvis, adviseur toegankelijkheid bij ZET. En we hadden ook een bezoeker van ' over de Maas': wethouder Maarten Schoenaker van Heumen, een gemeente die zich ook heel betrokken voelt bij de Zuiderwaterlinie.

Toegankelijkheid is belangrijk

Tijdens de wandeling hoorde de provinciebestuurder prachtige verhalen over het gebied in en om de Zuiderwaterlinie. "Deze keer over de Peel-Raamstelling, en het Raamdal, waar Jan Roefs bevolgen over vertelde. En Rick vertelde over hoe belangrijk Grave in de Zuiderwaterlinie is. Komende zondag, na mijn laatste wandeling, open ik samen met burgemeester Roolvink het bezoekerscentrum in het oude gemeentehuis op de Markt."

Wouter Schelvis vertelde hoe belangrijk het voor mensen met een beperking is om ook te kunnen sporten en bewegen. "Daarom zijn we ook bezig met dit onderwerp in de linie, " vertelt gedeputeerde Swinkels. "Met forten is dat natuurlijk een uitdaging, maar ik denk dat het grootste gedeelte van dit wandelpad goed te doen is voor mensen met een beperking." Annemiek bevestigde dat in ieder geval voor dit deel van de route: "Heerlijk dat ik zo'n mooi pad ook kan wandelen. Dit was echt prima voor mij."

Bekijk hieronder de achttiende de vlog in de reeks:

Henri wandelt de Zuiderwaterlinie, etappe: Escharen - Grave from Henri Swinkels, gedeputeerde van on Vimeo.

 

De volgende etappe van de wandeling is de laatste, naar het centrum van Grave waar het Zuiderwaterlinie Wandelpad officieel wordt geopend, en daarna ook het bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie. Daarna volgt de aftrap van de Mars. De wandeling start zondag 16 september om 11.30 uur aan de Mars en Wijthdijk in Grave. Meewandelaars zijn van harte welkom om aan te sluiten.