Waterfront Ravenstein

Ravenstein weer aan de Maas

Waterfront Ravenstein, langs de Maasdijk, moet  meer zichtbaar worden. Dat is de ambitie van gemeente Oss. Om het verhaal van toen nu te kunnen vertellen.

Bezienswaardigheden Ravenstein vertellen een verhaal over vroeger

Waterfront Ravenstein is het groene gebied tussen de rivier de Maas, het historische stadje Ravenstein, de spoorlijn en de A50. Mengvoederfabriek De Heus en de haven van Ravenstein bepalen er het aanzicht. De historische verdedigingswerken zijn unieke sporen van de Zuiderwaterlinie en vertellen het verhaal van toen. Uitkijkend over de rivier ervaar je het ontspannen landschap van de meanderende Maas van nu. Vandaag de dag is het Waterfront Ravenstein een leuk stukje groen om heerlijk te ontspannen en gezellig te picknicken.

Opwaardering oude vestingwal

De gemeente Oss heeft de ambitie om Ravenstein weer meer als vestingstad aan de Maas zichtbaar te maken. Zij zoekt hiervoor naar mogelijkheden, zowel binnendijks als buitendijks. Daarmee krijgen ook het omliggende natuurgebied en het landschap langs de meanderende Maas, waaronder Waterfront Ravenstein, een flinke boost. Daardoor kan iedereen in het heden genieten van de cultuur, van de natuur en geschiedenis van de Maas en ommeland. Wandelen langs de Maas wordt daardoor extra bijzonder.

dichtbij deze locatie