Nieuwe wandelroute 'Ons Kloosterpad' gelanceerd

Van de meer dan 660 gebouwen in Noord-Brabant die als klooster hebben gediend, bestaan er nu nog 450. Een groot deel van deze gebouwen heeft inmiddels al een andere bestemming gekregen, waar je nu bijvoorbeeld kunt overnachten, retraites kunt volgen, kunt wonen of werken of er is een museum van gemaakt. Maar een aantal is en blijft gewoon klooster. En via de route 'Ons Kloosterpad' kom je langs die (voormalig) kloosters en abdijen.

Op vrijdag 30 april is de nieuwe wandelroute 'Ons Kloosterpad' geopend. Het is sinds zaterdag 1 mei mogelijk om de wandelroute te ontdekken. We kunnen wel stellen dat Noord-Brabant weer een bijzondere route rijker is. In 15 etappes, in totaal 330 kilometer, word je langs (voormalig) kloosters en abdijen geleid. De etappes zijn natuurlijk ook los te wandelen. En, wanneer je meerdere etappes achter elkaar wilt lopen, is het ook mogelijk om in sommige kloosters te overnachten. Een unieke ervaring dus! Controleer daarvoor wel altijd van tevoren de beschikbaarheid.

En ja, de wandeling komt ook langs de Zuiderwaterlinie! De route start in vestingstad Den Bosch, en loopt daarnaast ook langs Megen en Vught. Meer informatie over de route en overnachtingen vind je op de website van VisitBrabant.