Visserijdag Woudrichem op zaterdag 28 augustus 2021

Zaterdag 28 augustus 2021 wordt de Visserijdag in Woudrichem gehouden van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het is een jaarlijks terugkerende dag, waarbij er alle aandacht is voor de historische riviervisserij van de stad en van alles wat daarmee samenhangt. Onder andere netten boeten, chantykoren, visafslag en visvangst op de rivier worden die dag getoond. Meer informatie lees je op de website.

De Stichting StadsHerauten Steenbergen zullen present zijn op deze jaarlijkse Visserijdag te Woudrichem. Zij presenteren zich ook als “Gidsen en vertellers voor Stad en Streek” en dat komt uitstekend uit voor deze dag. Zij zullen zaterdag in historische kleding gekleed zijn, voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid. Als primaire taak brengen zij de Nederlandse Vestingsteden onder de aandacht. 

Deze gelegenheid biedt hen de kans om ook de twee West Brabantse Vestingsteden Bergen op Zoom en Steenbergen alsook het Zeeuwse vestingstadje Tholen hierin te betrekken. De Linie van de Eendracht, waaraan Tholen is gelegen, is de oudste waterlinie van ons land. Daarnaast zijn Bergen op Zoom en Steenbergen nauw verbonden met de Linie van de Eendracht en maken deel uit van de West Brabantse Waterlinie, de Zuiderwaterlinie en zijn ook nog gelegen op de Brabantse Wal. Tevens brengen zij het publiek de viering van Brielle 450 jaar (1572/2022 Eerstelling der Vrijheid. Verbinden in vrijheid voor iedereen) en het 750 jarig bestaan en viering van Steenbergen in 2022 onder de aandacht.

Neem dus zeker een kijkje in Woudrichem aankomende zaterdag.

De StadsHerauten beschikken over een uitgebreid folderassortiment. Met dank hiervoor aan:
-    Vereniging Nederlandse Vestingsteden
-    VVV Brabantse Wal Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht
-    Gemeente Tholen
-    Stichting Tholen Beter Bekend
-    Gemeente Steenbergen
-    A.M. de Jong Museum Nieuw Vossemeer
-    Zuiderwaterlinie
-    VisitBrabant
-    Stichting Vestingwerken van Westelijk Noord-Brabant