De Mars

Tijdens De Mars, die plaatsvond van 16 tot en met 23 september 2018, trok een stoet van wandelaars, atleten, muzikanten, carnavalsclubs en veel meer een week lang dagelijks langs de Zuiderwaterlinie. Startend vanuit Bergen op Zoom en Grave liepen zij aan weerszijden van de linie in een week tijd naar Heusden.​

Gedurende een week liepen wandelaars vanuit Grave en Bergen op Zoom richting Heusden. Aan weerszijden startend werden dagelijks twee etappes van circa tien kilometer afgelegd. Iedereen was welkom om aan te sluiten bij deze vrolijke en kleurrijke stoet, waar ook uit Prinsen Carnaval, bekende Brabanders, gildes en kunstenaars in meeliepen. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd op culturele en culinaire verrassingen. 

Op zondagmiddag 23 september troffen de laatste twee groepen wandelaars elkaar in het midden van het traject, in het prachtige Heusden, waar een groots slotfeest plaatsvond, met Fanfare ‘Bereden Wapens’  (een van de twee regimentsfanfares van de Koninklijke Landmacht) en de wereldberoemde DJ La Fuente.

De 16 etappes van De Mars

Elke dag startte een etappe vanuit een gemeente aan de oostkant van de linie en een etappe vanuit de westkant. 

  • Zondag 16 september 2018: Bergen op Zoom (Brabant Stoet) en Grave - Ravenstein
  • Maandag 17 september 2018: Steenbergen - De Heen en Ravenstein - Megen
  • Dinsdag 18 september 2018: Willemstad en Megen - Oijen
  • Woensdag 19 september 2018: Klundert - Zevenbergen en Lithoijen - Maren-Kessel
  • Donderdag 20 september 2018: Terheijden - Breda en Maren-Kessel - Empel
  • Vrijdag 21 september 2018: Breda - Oosterhout en 's-Hertogenbosch - Vlijmen
  • Zaterdag 22 september 2018: Geertruidenberg - Raamsdonk en Vlijmen - Hedikhuizen
  • Zondag 23 september 2018: Waalwijk - Heusden en Hedikhuizen - Heusden

Herbeleef een prachtige week van De Mars en het slotfeest in Heusden

 

700 jaar Heusden

2018 was het jaar waarin vestingstad Heusden liet zien waar ze trots op zijn, een jaar waarin ze stilstonden bij de rijke geschiedenis van Heusden, maar vooral een jaar vol hoogtepunten! Om dit te vieren, stelden de Heusdenaren zelf een prachtig programma samen. 

Het hele jaar door was er van alles te beleven; een tijdlijn van evenementen die als een puzzel met elkaar waren verbonden en waarbij ieder puzzelstuk zijn eigen verhaal had. Door deze op te halen en met elkaar te delen, ontstond het gevoel van verbondenheid. Verbonden door verhalen die generatie op generatie zijn doorgegeven en nu samenkomen in het jubileumjaar  Heusden700. 

Activiteiten tijdens De Mars

Klik op de bijhorende links om meer te weten te komen over De Sprong en Expeditie Zuiderwaterlinie.