Terugblik middagprogramma Zuiderwaterlinie 20 april

De maand april staat in het teken van de Landschapstriënnale, een driejaarlijkse evenement voor iedereen die zich bezig houdt met landschap. De Zuiderwaterlinie sloot op 20 april met een landschapslaboratorium aan bij dit event. Hierin deden studenten van verschillende opleidingen in een aantal ateliers onderzoek naar gebiedsopgaven. De resultaten van de eerste studentenateliers kun je al online bekijken. Op 20 april hebben kunstenaars, studenten en experts de toekomst van erfgoed laten zien. 

Het gehele programma terugkijken? Bekijk dan onderstaand filmpje. Voor fragmenten van de verschillende programmaonderdelen scroll je naar beneden.

 

Dialogen over de verbeeldingskracht van erfgoed en kunst voor ruimtelijke ontwikkeling

Tijdens het landschapslaboratorium van de Zuiderwaterlinie werden dialogen over de verbeeldingskracht van erfgoed en kunst voor ruimtelijke ontwikkeling getoond.

Bekijk de dialogen hier

Webinar Erfgoed: ‘Participatie in erfgoedtransformaties: kans of noodzaak?’

Daarnaast was er tijdens het landschapslaboratorium de webinar Erfgoed, ‘Participatie in erfgoedtransformaties: kans of noodzaak?’, over de rol van erfgoed in participatie van landschappelijke opgaven.

Bekijk de video's hier

Opening van de buitenexpositie 'Landkunst op de Zuiderwaterlinie'

De buitenexpositie 'Landkunst op de Zuiderwaterlinie’ werd tijdens het landschapslaboratorium van de Zuiderwaterlinie officieel geopend (foto: Rhiannon Coolen).

Lees meer over de buitenexpositie en kunstenaars

Trialoog Zuiderwaterlinie

De online trialoog over de Zuiderwaterlinie vond plaats vanaf de Platte Kar, het symbool voor deze vijfde Landschapstriënnale en georganiseerd door de landelijke organisatie. Gedurende de hele maand april vinden er op de platte kar gesprekken plaats over de verschillende landschappelijke opgaven voor Nederland.

Lees hier meer over het landelijke programma.

In het gesprek op 20 april stond de Zuiderwaterlinie centraal. Moderator Saskia van Stien ging in gesprek met Simon van Soolingen, ontwerper, Jon van Rooijen, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Jelka Both, Hoofd Staatsbosbeheer Utrecht.  

 

Bekijk de trialoog hier
Onderdeel van Linie 1629