Week 8: van Oosterhout naar Geertruidenberg

De achtste etappe van Henri wandelt de linie vond plaats op woensdag 30 mei 2018. De wandeling van Oosterhout naar Geertruidenberg bedraagde zo'n kleine 9 kilometer. 

Ook tijdens deze etappe wandelde gedeputeerde Henri Swinkes niet alleen: Christophe van der Maat, gedeputeerde voor Mobiliteit en Samenwerking, en archeoloog Hans Koopmanschap liepen de hele tocht mee mee. Architect Ben Massop sloot wat later aan.

Opnieuw hoorde de provinciebestuurder prachtige verhalen over het gebied in en om de Zuiderwaterlinie. "Ben is de architect die tekende voor de restauratie van een aantal forten in de Zuiderwaterlinie. Hij vertelde over wat ze daar tegen komen, over technische oplossingen en steensoorten. Een man met passie voor zijn werk en voor erfgoed, en met een enorme kennis hierover. Dat hebben we de hele wandeling gemerkt."

De andere gast, archeoloog Hans Koopmanschap, verhaalde prachtig over vroegere tijden, en wat er allemaal gebeurd is in en om Oosterhout en wijde omgeving. "Mooi om zo een inkijkje te krijgen van zowel de Zuiderwaterlinie, als de gebieden daar omheen en tussenin. Mooie verhalen over de vroegere eigenaren van kasteeltjes in het park, en over complete klinkerwegen die bij boringen werden gevonden. Fascinerend, om zo een kijkje in het verleden van dit prachtige gebied te krijgen."

Bekijk hieronder de achtste vlog in de reeks:

Henri wandelt de Zuiderwaterlinie, etappe 8: Oosterhout - Geertruidenberg from Henri Swinkels on Vimeo.