Landschapstriënnale 2021

 In 2021 maakt de Zuiderwaterlinie met een landschapslaboratorium deel uit van de Landschapstriënnale. Dit driejaarlijkse evenement is er voor iedereen die zich bezig houdt met landschap. Op deze pagina ontdek je alles rondom de bijdrage vanuit de Zuiderwaterlinie in de vorm van studentenateliers. Vijf studentenateliers hebben al plaatsgevonden. Twee ateliers vinden in 2021 plaats.

Studentenateliers

In het het landschapslaboratorium Zuiderwaterlinie gaan studenten van diverse landschapsopleidingen in de periode januari 2020 t/m maart 2021 aan de slag met vragen uit de verschillende stellingen. De resultaten van de eerste vijf ateliers, er zijn er nog twee gepland, zijn al te bekijken via onderstaande link. Ook worden de resultaten gepresenteerd in magazine 'Groen' dat volgende jaar uitgebracht wordt. 

Betrokken partijen: Alliantie Zuiderwaterlinie, Staatsbosbeheer, Van Hall-Larenstein, HAS ’s-Hertogenbosch - Landschap, Wageningen University & Research - Landschapsarchitectuur & planning, Vrije Universiteit Amsterdam - Erfgoedstudies, HAS - Geovisualisatie, Academie van Bouwkunst, Willem de Kooning Academie, Samenwerkingsverband Leiden-Delft-Erasmus - Heritage, TU Delft - Landschapsarchitectuur, Leiden Applied Archeology, KunstLoc

Bekijk de resultaten

Ontdek meer

  • Resultaten studentenateliers

  • Afstudeeropdracht valt in de prijzen

  • Waakvlammoment

  • Opening buitenexpo Landkunst op de Zuiderwaterlinie 20 april

  • Meer over de Landschapstriënnale

  • Presentatie studentenateliers tijdens de online Liniemeeting 2020