Kom op 25 april naar de vestingstedenroute

Beweeg je door de geschiedenis

Hou 25 april 2020 alvast vrij in de agenda: op die dag vindt een exclusieve rit plaats met vooroorlogse auto’s dwars door de Zuiderwaterlinie. In Heusden, Geertruidenberg en Willemstad komen Brabantse gezelligheid en klassieke auto’s bij elkaar. En eindpunt Steenbergen staat bol van festiviteiten rond historische schepen, auto’s, motoren, fietsen en koetsen.

Kom de sfeer opsnuiven in een van de vestingsteden of het slotfeest in Steenbergen!

Eindhalte: Steenbergen

Over historische verbindingswegen rijden vooroorlogse auto’s van vestingstad tot vestingstad. Niet alleen klassieke auto’s ontdekken de Zuiderwaterlinie, ook historische schepen varen op dezelfde dag een eigen route richting Steenbergen. 

Bezoekers kunnen al vanaf 11.00 uur genieten van vele activiteiten in Steenbergen. Van bijzondere auto’s op de markt tot historische schepen in de jachthaven: Steenbergen ademt die dag mobiel erfgoed. Met koetsjes kunnen bezoekers langs de stadswallen en sluizen rijden. En de hele middag zijn historische schepen in actie te zien. 

Naar de website

De autoroute

De rit van 120 km met de vooroorlogse auto’s start om 10.00 uur in de omgeving van Drunen

Na het startschot komt de route om 10.30 uur dwars door Heusden en om 11.15 uur arriveren de eerste auto’s in Geertruidenberg. Op de markt worden de auto’s warm onthaald en uitgebreid getoond aan het publiek.

De rit wordt voortgezet en de auto’s zijn vanaf 14.00 uur te bewonderen bij de haven van Willemstad.

De eerste auto’s komen rond 15.30 uur aan in Steenbergen, voor de finish van de autorit.

Over de organisatie