Kom op 25 april naar de vestingstedenroute

Vestingstedenroute verplaatst naar 2021

Het evenement op 25 april 2020 rond de Vestingstedenroute Zuiderwaterlinie gaat niet door, vanwege het coronavirus. Wij zijn vastbesloten om met alle betrokken mensen alsnog een succesvol evenement te organiseren in april 2021.

Beweeg je door de geschiedenis

Hou 25 april 2020 alvast vrij in de agenda: op die dag vindt een exclusieve rit plaats met vooroorlogse auto’s dwars door de Zuiderwaterlinie. In Heusden, Geertruidenberg en Willemstad komen Brabantse gezelligheid en klassieke auto’s bij elkaar. Tussenstop Geertruidenberg en eindpunt Steenbergen staat bol van festiviteiten rond historische schepen, auto’s, motoren, fietsen en koetsen.

Kom de sfeer opsnuiven in een van de vestingsteden of het slotfeest in Steenbergen!

Eindhalte in Steenbergen

Over historische verbindingswegen rijden vooroorlogse auto’s van vestingstad tot vestingstad. Niet alleen klassieke auto’s ontdekken de Zuiderwaterlinie, ook historische schepen varen op dezelfde dag een eigen route richting Steenbergen. 

Bezoekers kunnen al vanaf 11.00 uur genieten van vele activiteiten in Steenbergen. Van bijzondere auto’s op de markt tot historische schepen in de jachthaven: Steenbergen ademt die dag mobiel erfgoed. Met een historische paardentram kunnen bezoekers langs de stadswallen rijden. 

In Geertruidenberg zijn bezoekers ook vanaf 11.00 uur welkom. Er zijn van allerlei activiteiten rond automobiliteit te vinden. Denk aan auto’s uit het verleden en auto’s van de toekomst. 

Naar de website

De autoroute

De rit van 120 km met de vooroorlogse auto’s start om 10.00 uur in de omgeving van Sint Michelsgestel.  

Na het startschot komt de route om 10.30 uur dwars door HeusdenBezoekers hebben rond het Burchtplein goed zicht op de voorbijrijdende auto’s. Om 11.15 uur arriveren de eerste auto’s in Geertruidenberg. Op de markt worden de auto’s warm onthaald en uitgebreid getoond aan het publiek.

De rit wordt voortgezet en de auto’s zijn vanaf 13.25 uur te bewonderen bij het Mauritshuis in Willemstad. De eerste auto’s komen rond 14.30 uur aan in Steenbergen, voor de finish van de autorit.

Naar het Facebook-evenement