Weekendje weg in de Stelling van Willemstad

Ontdek de Stelling van Willemstad in deze tweedaagse trip die we voor je hebben samengesteld. Tip: neem je fiets mee, want de afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn goed te doen op een stalen ros! Je komt langs vestingsteden Willemstad en Klundert, en kunt ook stoppen bij de verschillende forten in de omgeving. Genoeg te bespeuren, bekijken en beleven dus! Zien we je snel aan het Hollandsch Diep?

Alle activiteiten van dit pakket kun je ook apart beleven.​

Check altijd de website van het evenement of de locatie voor de meest actuele informatie voor je erop uit gaat.

Dag 1 - dagje Willemstad

Welkom in de Stelling van Willemstad! Start met een stadswandeling over de beroemde vestingwallen of kies voor (een stukje van) het Zuiderwaterlinie-wandelpad. Breng ook zeker een bezoek aan het Mauritshuis; het oude jachtslot en buitenverblijf van Maurits van Oranje.

Voor de lunch kun je terecht bij Restaurant Bellevue aan de haven. Genoeg gegeten? Dan pak je de pont bij Waterpoort Rondvaarten voor een rondje langs de verschillende forten die de vestingstad beschermden. Absolute must-see's zijn onder andere Fort de Hel en Fort Sabina. De fiets neem je handig mee op de boot, zodat je kan uitstappen waar je wil om er een rondje te fietsen. Nog niet uitgevaren? Neem dan veerdienst Anna richting Fort Buitensluis.

Na een lange dag kun je heerlijk dineren bij het Wapen van Willemstad. Het is ook mogelijk om daar te overnachten.

Dag 2 - naar Klundert

Spring de volgende ochtend op de fiets en volg de ANWB fietsroute richting Klundert. Eenmaal aangekomen geniet je van een koffie bij De Stad Klundert of Gasterij 't Tolhuys aan de Zevenbergse Poort. Zin om een stadswandeling te maken door deze vestingstad? Bekijk dan eens de website van de lokale heemkundekring voor meer informatie. Stap daarna opnieuw op de trappers voor gedetailleerder bezoek aan de belangrijkste forten in de omgeving. 

Neem bijvoorbeeld in kijkje bij Fort de Hel, een fort gebouwd in de 'Tour Modèle' stijl, waarmee de Fransen Willemstad wilden beschermen tegen de Engelsen. Er zijn slechts drie forten in Nederland die gebouwd zijn in die stijl en alle drie zijn ze terug te vinden in de Stelling van Willemstad. Zo ook Fort Sabina wat verderop. In dat fort vind je nu Brasserie de Kletsmajoor, waar je aan tafel kan schuiven voor de lunch. 

Daarna stap je weer op de fiets richting Willemstad. Onderweg kun je eventueel bij Deltapontjes nog een pontje nemen richting Fort Prins Frederik. Een mooie afsluiter van een bijzonder weekend!

Ontdek in de buurt van de Stelling van Willemstad

De Stelling van Willemstad op de kaart